Palun vali soovinimekiri

INSTA 800 – vajaduspõhine ja kuluefektiivne koristamine

INSTA 800

INSTA 800 – vajaduspõhine ja kuluefektiivne koristamine

25. mail toimus Euroopa hotellis Puhastuseksperdi seminar, kus teemaks oli vajaduspõhine ja kuluefektiivne koristamine (INSTA 800). INSTA 800 (EVS 914) on koristustööde standard, mille raames on kokku lepitud koristustööde kvaliteet ja hindamise alused. Ka paljudes Eesti ettevõtetes on INSTA kasutusel ning nii on kerge luua ühtne arusaam puhtusest. Seminaril rääkis innovatiivsetest ja kuluefektiivsetest puhastusvahenditest ka Puhastusimpordi tootejuht Tõnis Ilves.

Kaasaegsed töövahendid on loodud nii, et arvestatud oleks kindlasti ka töötegija heaolu ja kasutusmugavust. Lisaks annab teaduse ja tehnoloogia areng mitmeid uuendusi ka koristustarvikute ning puhastus- ja kommunaalmasinate valdkonda ning koristus- ja puhastustööde tegemine on efektiivsem ja lihtsam. On selge, et masinaga tehtud töö või õige puhastusaine ja tarviku kasutamine aitab tagada puhtama lõpptulemuse ning vastata INSTA 800 standarditele. Ühtse kvaliteedistandardi järgimine ja kvaliteetsete vahendite kasutamine võimaldavadki pakkuda parimat teenust või tagada heakord oma ruumides.

Seminaril tutvustas Tõnis Ilves mitmeid koostoimivaid ja innovatiivseid lahendusi. „Oluline on, et igale objektile leida sobivaimad lahendused, mis koos toimides vähendavad koristustööde mahtu ja on kuluefektiivsemad. Näiteks kui tänavad on puhtad ja uksel on korralikud porimatid, siis jõuab vähem mustust ka siseruumide põrandatele, pindadele tekib vähem tolmu ning puhastamisele kulubki vähem aega,“ jagas Tõnis nippe.

Hako Sweepmaster 900 R kuivpühkija Jaguar porimatt Hako-kombineeritud-põrandepesumasin-Scrubmaster-B3

Seminaril tutvustas Tõnis Ilves näiteks Unger keemiavaba ehk puhta vee klaasipesu süsteemi, rääkis, et mikrokiudlappide valmistamiseks kasutatakse plastikpudeleid ning Sprintus tolmuimeja korpused on valmistatud taaskasutatud plastikust. Hako B3 põrandapesumasin on kompaktne ning pakub tõhusat alternatiivi mopiga põranda pesemisele ning Miele mopipesumasinate lühikesed pesuprogrammid säästavad oluliselt koristusvahendite ettevalmistamisele kuluvat aega. Veelgi enam, mopid ja mikrokiudlapid tulevad masinast juba niisutatult ja töö saab kohe alata. Profimasina otse kanalisatsiooni suunduv äravool aitab vältida tülikaid ummistusi. Soomest pärit Sappax mopp on aga palju rohkem kui lihtsalt mopivars koos alusega – unikaalne lahendus annab ühele töövahendile lausa kolm eri funktsiooni – põranda pühkimine, pesemine ja kuivatamine.

„Peame Puhastusimpordis väga oluliseks, et kõik tootearenduse uudised oleksid meie endi ja ka klientidega koos ära proovitud, sest nii saame soovitada just kõige toimivamaid ja efektiivsemaid lahendusi väga erinevate probleemide lahendamiseks. Aeg on väärtuslik ning koristamise eesmärk on alati tagada üldine puhtus,“ rääkis Tõnis.

„Põhjamaade standard INSTA 800 on loodud aastal 2000 Taanis ja see on kasutusel kokku 7-s riigis. Standard INSTA 800 kirjeldab saavutatud puhtuse kvaliteedi määratlemist ja kontrollimise süsteemi. INSTA 800 saab kasutada igat tüüpi hoonetes ja piirkondades, näiteks administratiivhoonetes, haiglates, koolides, lasteaedades, supermarketites, kauplustes, tootmishallides, rongides hoolimata puhastamismeetoditest, -sagedustest või -põhimõtetest. Standard on suunatud puhastusteenuse tulemusele, mitte protsessile,“ tutvustas INSTA 800 standardit Siret Raid Puhastuseksperdist.

Standard määratleb puhastusobjektide rühmad ja nende hindamise, täpsustab mustuse rühmad, puhastuse kontrollimisstrateegia, pindade ja esemete kvaliteeditasemed ning vastavuskriteeriumid. Standardis on kirjeldatud kuus kvaliteeditaset (0, 1, 2, 3, 4, 5), mis hindavad saavutatud puhtust.

Leiame igale objektile parima lahenduse, aitame objekte planeerida ja vajadusel loome ka rätsepalahendusi. Võta meiega julgelt ühendust!

Tõnis Ilves
Tõnis Ilves
Tootejuht

 

27. mai 2022