Palun vali soovinimekiri

Mida teha enne ja pärast muru õhutamist?

Muruõhutaja

Mida teha enne ja pärast muru õhutamist?

Parkide haljasalad, kodused aiad ja erinevad muruplatsid muutuvad suvisel ajal mõnusateks ajaveetmise paikadeks. Eriti viimaste aastate jooksul on välistest keskkondadest saanud siseruumidega võrdsed kohad ning õue elu on saanud meie kõigi jaoks uue tähenduse.

Ühelt poolt kodus veedetud aja suurenemine ja teisalt vajadus õues viibimise järele on pannud meid hoolitsema ka oma aedade ja õuealade eest.

Muru õhutamine kevadisel ajal muudab muru tugevamaks ja elujõulisemaks. On mitmeid olulisi deaile, mida tasub silmas pidada, mida tohib ja mida tasuks vältida. Billy Goat muruhooldustehnika tootejuht Brandon King jagab soovitusi, kuidas muru eest parimal viisil hoolitseda ja kuidas vältida muru kahjustamist.

Enne muru õhutamist

  1. Niida muru, et suurendada õhutamise kasulikkust
  2. Kasta muru eelmisel õhtul, et murupind oleks pehmem ja õhutaja piid libiseksid paremini pinnasesse. Liigniisket pinnast ära õhuta.
  3. Märgista ära vihmutite, robotniiduki kaablite ja teiste esemete asukohad, et neid õhutaja teradega mitte vigastada
  4. Õhuta muru enne väetamist, umbrohutõrjet või muruseemne külvi, et seemned ja ained jõuaksid sügavamale juurteni
  5. Kontrolli üle õhutaja piide seisukord ja vajadusel asenda kulunud piid uutega. Nii saad õhutamisest maksimaalselt kasu.
  6. Võta objektile kaasa varupiid, et vältida tööseisakuid
  7. Ära õhuta muru põua ajal!
  8. Kui oled paigaldanud muruvaiba (siirdemuru), siis ära õhuta seda järgneva 12 kuu jooksul. Liiga varane õhutamine võib murumätta üles tõmmata ja muru ei juurdu.

Pärast muru õhutamist

  1. Kui oled õhutamise ajal teinud ka värskenduskülvi, siis väldi värskel maapinnal kõndimist, sest värske muru tärkab ja on õrn.
  2. Lisa murule väetist, et toetada muru kasvu
  3. Külva muruseemet kui avastad murus tühje alasid
  4. Kasta muru, et väetised ja seemned paremini pinnasesse jõuaksid
  5. Ärge niitke muru 10 päeva jooksul pärast muru õhutamist. Õhutamine on murule lühiajaliselt stressirikas, aga pikas perspektiivis kasulik.

Billy Goat muruhoolduse masinad, lehepuhurid ja prahiimurid on robustsed ja töökindlad ning iga teenusepakkuja ideaalsed abimehed, et pakkuda oma klientidele kvaliteetset teenust.

Billy Goat brändi kohta loe SIIT
Küsi lisa:

Gert Leppik
Tehnikajuht
Holger Kullus
Välimasinate müügijuht (Tartu esindus)
Siim Kuus
Välimasinate müügikonsultant

Vaata aiatöö- ja õueala korrashoiu masinaid:

28. märts 2024