Palun vali soovinimekiri

Oled saabuvaks niiduhooajaks valmis?

Nullpöörderaadiusega Ferris niidukid

Oled saabuvaks niiduhooajaks valmis?

Uue niiduki ostmine nõuab esialgu üsna palju põhjalikku uurimustööd ja taustauuringut. Pole oluline, kas oled edasimüüja, teenusepakkuja, töövõtja või kohaliku omavalitsuse esindaja, ilmselt on igal juhul Sinu sooviks leida parim ja ees ootavatele väljakutsetele kohane muruniiduk ja varustustase. Minna vastu uuele hooajale ja niita muru kõige vastutustundlikumal viisil Ferris niidukiga.

Et teha parim ja sobivaim valik, tee alustuseks oma vajadustest nimekiri! Lähtu töö iseloomust ja koormusest ning maastikust ja ära unusta ka pehmemaid, kuid üha olulisemaid ootusi töövõtjale. Toome siinkohal välja mõned näited, mida sobiva niiduki valikul võrrelda:

  • Läbilaskevõime ja efektiivsus
  • Masina kiirus ja vastupidavus
  • Ergonoomilisus ja töötervishoid
  • Tööohutus ja vibratsioonid
  • Energia tarbimine ja CO2 jalajälg

Järgmise sammuna konsulteeri niidukimüüjatega ja võrdle Sulle olulisi näitajaid. Hinna puhul on oluline mõista masina läbilaskevõimet ja kiirust. Kõige olulisem on, et töö saaks tehtud kvaliteetselt ja võimalikult väikese ajakuluga ning et töötajal oleks niidukil mugav töötada terve pika päeva. Ferris muruniiduki üks peamisi eeliseid on patenteeritud IS vedrustussüsteem, mis lubab igal rattal eraldi üles-alla liikuda ja muudab ebatasasel pinnal töötamise sujuvaks ja mugavamaks.

Ennetav hooldus aitab vältida tööseisakuid

Ka kõige parem tehnika vajab tähelepanu ja korralist hooldust ning lisaks töökindlusele tagavad regulaarsed ja plaanilised ülevaatused ka kulusäästlikkuse. Nii vähendad rikete hulka ja pikendad masina eluiga. Kas teadsid, et ennetav hooldus pikendab seadme eluiga lausa 20-40%?

Töötades pikki tunde keerulisel maastikul, vajab ka Sinu töökindel ja vastupidav Ferris murutraktor korralist hooldust. Suurt rolli mängib niiduki vastupidavusel ka masinaga õige ümberkäimine. On suurepäraseid masinaomanikke, kes tublilt oma masina eest hoolitsevad ja teavad kui oluline on korraline hooldus. Kuid on kahjuks ka neid, kes ütlevad „homme tegeleme“ ja kelle jaoks homme kunagi ei tule ja masin lihtsalt katki läheb.

Vii läbi ennetavad tegevused – nii väldid kiirel ajal tööseisakuid

  • Terita ja tasakaalusta või vaheta niiduki terad
  • Varu hooajaks kuluosasid nagu näiteks niiduterad, terapoldid, rihmad ja õlifiltrid. Nii ei pea ootamatuse korral tellimuse täitmist ootama ja töö saab õigeaegselt tehtud.
  • Enne suvist niitmishooaega too oma murutraktor korralisele ülevaatusele. Isegi kui eelmise hooaja lõpus oli masin töökorras ja probleemideta, on oluline enne tööle asumist masin hooldada – vahetada õlid ja filtrid, vaadata üle ja määrida kõik sõlmed

Tutvu meie hoolduspakettidega SIIN

Niidukite hooldus ja remont

Broneeri Ferris niiduki hoolduse aeg:

hooldus@puhastusimport.ee või tel 655 0004


5 nippi, kuidas hoida oma niiduk supervormis

Kasuta õiget kütust 

Hooaja lõpus täida paagid värske kütusega ja kasuta kütuse stabilisaatorit (enamasti toimib 12 kuud), nii hoiad ära vaikude tekke ja ja korrosiooni ning väldid hilisemaid ummistusi sisselaskesüsteemis (karburaatoris). See on oluline, et uuel hooajal käivituks niiduk kohe esimesel katsel ja ei tekiks tõrkeid mootori töös.

Ära hoia niidukit õues!

Väljas hoiustamine tekitab masina osades niiskuse mõjul roostet ja korrosiooni, mis omakorda põhjustab enneaegset masina kulumist. Tehnika, mida hoitakse garaažis või mõnes teises kuivas ruumis, peab vastu oluliselt kauem, säästab remondikuludelt ja säilib masina värske väljanägemine.

Kontrolli rehvide rõhku

Ideaalse niidutulemuse saad õigete ja võrdsete rehvirõhkudega niites. Nii sõidab masin otse ja niidukõrgus on ühtlane. 

Puhasta niiduk murujääkidest!

Peale iga tööpäeva või niitmist puhasta masina lõiketerad ja niiduteki rihmade ümbrus, et vältida roostet ja rihmade enneaegset kulumist või purunemist kuivanud muru ja prahi tõttu.  

Pea meeles masina kasutajapoolset hooldust!

Paljudel professionaalseks kasutamiseks mõeldud niidukitel on 10-20 õlitamist vajavat osa ehk sõlme. Kui need ei ole korrektselt ja korrapäraselt määritud, kuluvad need ettenähtud elueast kordades kiiremini. Samuti tuleb jälgida niiduterade kulumist ja teravust, õhufiltri puhtust, veorihmade korrasolekut ning rehvide kulumist ja rõhku. Perioodiliselt peab kontrollima ka tehnovedelike (mootori- ja hüdraulikaõli) taset ja vajadusel juurde lisama.

Küsi lisa:

Gert Leppik
Tehnikajuht
Holger Kullus
Välimasinate müügijuht (Tartu esindus)
Siim Kuus
Välimasinate müügikonsultant

Tutvu meie muruniidukite ja muruhoolduse tööriistadega SIIN


20. veebruar 2024