Palun vali soovinimekiri

Nõudepesu ja tekstiilide pesusüsteemide koolitus Kiehl tehases Saksamaal

nõudepesu ja masinnõudepesu süsteemid

Nõudepesu ja tekstiilide pesusüsteemide koolitus Kiehl tehases Saksamaal

Juuni alguses toimus Saksamaal Kiehl Group tehases nõudepesu ja tekstiilide pesusüsteemide koolitus, millest võtsid osa Puhastusimpordi HoReCa suuna ja siseheakorra müügimeeskonnad ning tootejuhid. Puhastusimport on Kiehl puhastusaineid Eesti ja Läti turul esindanud juba üle kümne aasta. Kiehl Group – üle saja aastase kogemusega keemiatööstus kuulub tänaseni Kiehl perekonnale ning sai alguse 1904. aastal kui Johannes Kiehl alustas põrandaõlide ja -vahade tootmist.

Kiehl tehas Kiehl ladu

Kõik Kiehl tooted on valmistatud Lõuna-Saksamaal asuvas tehases ning Puhastusimpordi meeskonnal avanes seetõttu unikaalne võimalus tutvuda ka Kiehl arendus-, kvaliteedikontrolli- ja tootmisprotsessidega ning logistikasüsteemidega. Kolmepäevase põhjaliku koolituse jooksul keskenduti just nõudepesu- ja tekstiilide pesuainetele ning terviklahendustele ning Kiehl tootespetsialistid tegid koolituste käigus põhjaliku ülevaate:

  • juba tuntud ja ka uuest puhastuskeemiast
  • ainete valikust erineva mustuse eemaldamiseks
  • doseerimisest
  • pesuprotsessidest

Paljudes valdkondades – toitlustuses, aga ka meditsiinis on seatud hügieenile keskmisest kõrgemad nõuded. Õiged pesuained tagavad vajaliku puhtustaseme ning aitavad vabaneda ohtlikest bakteritest ning viirustest. Puhastusainetele lisaks on oluline kasutada erineva mustuse eemaldamiseks sobivaid pesutsükleid, protsesse ja temperatuure. Ebaõige ainete kasutuse korral on aga oht rikkuda restoranis nõud või tekstiilid. Sinneri ring koondab puhastamise põhialused ning mustuse eemaldamisel on olulised neli tegurit:

  • ajaline
  • mehaaniline
  • temperatuur
  • puhastuskeemia

Kiehl nõudepesu süsteemid

Nõudepesu restoranides ja suurköökides vajab spetsialisti teadmisi!

Puhastusimpordi HoReCa meeskond aitab restoranides ning suurköökides leida veekaredusest lähtuvalt sobivad nõudepesu pesu- ja loputusained, panna tööle automaatsed nõudepesu süsteemid ning ainete doseering. Köögis tekib palju erinevat mustust ning kasutusel on nõud õrnast klaasist kuni suurte roostevabast terasest pannide ja pottideni.

HoReCa sektori eripäradega tuttav spetsialist oskab paika panna protsessid, kuidas kiirelt ära pesta suur kogus nõusid ja köögitarvikuid ning aitab kokku panna ka ruumide puhastuseks vajaliku vahendite komplekti. Kui kodus kasutatakse ja pestakse ühte taldrikut või klaasi nädalas mõned korrad, siis restoranis võib üks taldrik päevas läbida lausa kümme pesutsüklit. Selleks, et nõud oleksid ka peale kõrghooaega esinduslikud ja säravad, on vaja kasutada õigeid nõudepesuaineid ja nõudepesu protsesse.

Kiehl tekstiilide pesusüsteemid

Tekstiilide pesemine suure koormusega ja kõrgete hügieeninõuetega tingimustes

Igapäevaselt kasutatakse väga erinevaid tekstiile – tehiskiududest ehk polüestrist valmistatud mikrokiudlappe, puuvillaseid voodipesukomplekte haiglates ja hooldekodudes, villasegu kangast alusrõivaid ning palju muudki. Kõik tekstiilid vajavad puhastamist ning veelgi enam, iga materjal vajab pesemiseks erinevaid tingimusi – temperatuuri, mehaanilist käsitlemist, puhastusaineid. Kui tekstiilid on kasutusel teenuse pakkumiseks või haiglates, tuleb neid sagedasti puhastada, aga ka desinfitseerida.

Kiehl koolitusel töötasime läbi erinevad tekstiilid, neile sobivad puhastusained ning rääkisime protsessidest ja pesutemperatuuridest, mille abil saab kangad ka desinfitseerida ning millised loputusained eemaldavad tekstiilist staatilise elektri.

Pesumajades, haiglates ja hooldekodudes, kus toimub kokkupuude väga erinevate bakterite ja viirusosakestega on oluline planeerida ruumides toimuvad tegevused, näiteks musta pesu sorteerimine. Automaatsed doseeringusüsteemid tagavad kindluse, et kasutatakse õige kogus pesuainet ning säästad nii aega kui raha.  

Moppide ja mikrokiudlappide puhastamiseks on ideaalne kasutada aga spetsiaalseid mopipesumasinaid koos doseeringusüsteemidega ning võtta masinast juba eelniisutatud töövahendid. Profimasinate lühikesed pesuprogrammid säästavad aega ja tõstavad teenuse kuluefektiivsust.

Võta ühendust meie HoReCa ja siseheakorra meeskondadega personaalseteks pakkumisteks:

HoReCa

Tarvo Tudelep
Tarvo Tudelep
Müügijuht
Mersin Võrno
Mersin Võrno
Valdkonna müügijuht
Sander Sildver
Valdkonna müügijuht
Lauri Vaino
Valdkonna müügijuht
Mait Adoma
Valdkonna müügijuht (Tartu esindus)
Kuldar Kellamäe
Valdkonna müügijuht (Tartu esindus)
Taavi Strepaitis
Taavi Strepaitis
Hooldustehnikute tiimijuht
Kristel Sarnik
Kristel Sarnik
Müügiassistent

Siseheakord

Taavi Keerma
Taavi Keerma
Valdkonna müügijuht
Tauno Abel
Tauno Abel
Valdkonna müügijuht
Katrin Miller
Katrin Miller
Valdkonna müügijuht
Erle Kõnd
Valdkonna müügijuht (Tartu esindus)
Kristina Märss
Võtmekliendi müügijuht (Tartu esindus)
Marilyn Kaer
Marilyn Kaer
Ärimüügijuht
Siim Saarik
Siim Saarik
Ärimüügijuht
Siim Sildnik
Siim Sildnik
Tootejuht
(Prügikäitlussüsteemid)
Tõnis Ilves
Tõnis Ilves
Tootejuht
(Puhastusained, hügieeni- ja
pesumajatooted)
Pille Kasari
Pille Kasari
Tootespetsialist
(Puhastusained ja koristustarvikud)

Kiehl koolituklass Kiehl nõudepesusüsteemi tutvustus Kiehl nõudepesusüsteemi tutvustus Kiehlis HoReCa meeskond

10. juuni 2022