Palun vali soovinimekiri

Kuidas puhastada grilli?

Grilli puhastamine

Kuidas puhastada grilli?

Grillihooaeg on alanud ja on aeg grill põhjalikult ära puhastada ning uueks hooajaks ette valmistada. Kui viimati leidis grill kasutust eelmisel suvel, siis võib aga selle puhastamine pisut keeruline olla.

Hea grill kestab aastaid, kui seda korralikult ja õigete vahenditega järjepidevalt hooldada. Määrdunud grill ei näe mitte ainult halb välja, vaid on ka ebahügieeniline. Kõige parem oleks, kui puhastad grilli pärast igat kasutuskorda. Panime Sulle kokku nõuanded puhastusainetest ja -tarvikutest, millega on grilli puhastamine imelihtne.

Millest alustada?

Enne, kui haarad tugevate puhastusainete järele, soovitame proovida grilli puhastada ilma nendeta. Selleks:

  • Pühi paberiga suurem mustus kokku.
  • Kuumuta resti tulel.
  • Kraabi teras- või kuumakindla harjaga kuumutamisega lahti tulnud mustus lahti.

Vikani kuumakindel hari sobib suurepäraselt kuumade grillide ja pannide puhastamiseks. Pika ja ergonoomilise varrega Vikani hari ei väsita liigselt kätt ning on mugav töövahend mustuse lahti kraapimiseks.

Vikan on maailma juhtiv puhastustarvikute tootja Taanist, kes keskendub peamiselt toiduainetööstuses ja teistes kõrgete hügieeninõuetega keskkondades kasutatavate tarvikute tootmisele. Vikani jaoks on olulisel kohal toodete kvaliteet. Harjade tootmise ajal kontrollitakse harjakiudude kinnitust ja nõuetele vastupidavust ning standarditele mittevastavad tooted eemaldatakse tootmisest. Tänu sellele võid kindel olla, et igal Vikani harjal on väga tugevad harjased, mis peavad vastu ka intensiivsele kasutamisele ja tugevale hõõrumisele.

  1. BulkySoft Premium Maxi Multiuso Professional 100m 2-ply
    BulkySoft Premium rullirätik kiles sangaga 2-kihiline,100m
    5,51 € / rull
    KM-ta:
    4,52 €
  2. Vikan käsihari kuumakindel kitsas, 290mm, tugev, valge
    Vikan käsihari kuumakindel kitsas, 290mm, tugev, valge
    18,61 € / tk
    KM-ta:
    15,25 €

Kiehl Xon-forte eemaldab valgu, rasva ning kõrbenud mustuse

Kui ainult paberist, harjast ja kuumutamisest ei piisa, siis võta appi Kiehl Xon-forte. See on tõhus vahend nii grilli, ahju, suitsuahju kui ka fritüüri puhastamiseks, kuna see eemaldab kerge vaevaga valgu, rasva ning põlenud või kõrbenud mustuse. Kiehl Xon-forte puhastusaine on sertifitseeritud kasutamiseks toiduga kokkupuutuvatel pindadel, kuid kuna tegemist on siiski tugeva kemikaaliga, peab kindlasti pinnad peale puhastamist rohke veega puhtaks loputama. Samuti on oluline kanda keemiakindlaid kindaid, kuna puhastusaine võib kahjustada õrna käenahka.

Kiehl Xon-forte on aluseline puhastusaine, seega veendu enne kasutamist, et puhastatav pind taluks aluselist ainet, et Sa ei rikuks seda ära. Kindlasti ei tohi Xon-fortet kasutada alumiiniumil, anodeeritud alumiiniumil ja lakitud pindadel! Enne kasutamist proovi ainet väikesel pinnal. Nii saad kindel olla, et puhastusaine sobib pinna puhastamiseks ega riku seda ära.

Vahuotsikuga pudel

Vedelaid puhastusaineid võib olla keeruline kasutada, kuna need voolavad pinnalt maha enne, kui mõjuma jõuavad hakata. Samuti on oht, et põrand, mille peal grilli puhastad, ei talu aluselist puhastusainet ja saab seetõttu kahjustusi. Kiehl Xon-forte 750ml puhastusaine pudelil on vahuotsik, mis tähendab, et saad ainet pinnale vahuna lasta. Tänu vahulisele konsistentsile püsib Xon-forte paremini vertikaalsetel pindadel ja saab kauem mõjuda. Nii saad pinnad veelgi lihtsamalt puhastatud!

  1. Kiehl Xon-forte 5L Foam cleaner for food areas
    Kiehl Xon-forte 5L vahupesuaine toiduainetetööstustele
    32,38 € / tk
    KM-ta:
    26,54 €
  2. Kiehl Xon-Forte 750ml Foam cleaner for food areas
    Kiehl Xon-Forte 750ml vahupesuaine toiduainetetööstustele
    11,69 € / tk
    KM-ta:
    9,58 €

Kiehl Fumex on väga tõhus vahend tahma, õli, rasva ja valguplekkide puhastamiseks

Kui Kiehl Xon-Fortest ei piisa, proovi Kiehl Fumex puhastusainet. Kiehl Fumex on väga aluseline puhastusaine, mis on mõeldud tahma, õli, rasva ja valguplekkide puhastamiseks. Samuti eemaldab see ka tõhusalt küpsetamisel tekkinud pritsmed suitsukambritest, kallutatavatelt veekeeduanumatelt ja pannidelt. Kiehl Fumex vahu spetsiaalne koostis ja mustuse levikut pidurdavad toimeained muudavad ladestunud mustuse pehmemaks, mistõttu on seda võimalik veega hiljem maha pesta.

Kiehl Fumex sobib kasutamiseks kõikidel alusekindlatel toiduga kokkupuutuvatel pindadel, eriti kuumades või kohandatud suitsukambrites. Kindlasti ära kasuta toodet aluse suhtes tundlikel pindadel, nagu näiteks alumiinium, anodeeritud alumiinium või lakk. Enne esmakordset kasutamist proovi puhastusainet väikese ala peal, et veenduda kas puhastatav pind talub aluselist ainet.

  1. Kiehl Fumex 5L smoke resin remover
    Kiehl Fumex 5L puhastusaine suitsuahjudele
    47,04 € / tk
    KM-ta:
    38,56 €

Täpsem info, kuidas Kiehl Xon-forte ja Kiehl Fumex puhastusaineid doseerida ja kasutada, on leitav tootekaartidelt. Samuti võid julgelt nõu küsida Puhastusimpordi kogenud spetsialistidelt.

 

Tarvo Tudelep
Tarvo Tudelep
Müügijuht
Mersin Võrno
Mersin Võrno
Valdkonna müügijuht
Sander Sildver
Valdkonna müügijuht
Lauri Vaino
Valdkonna müügijuht
Mait Adoma
Valdkonna müügijuht (Tartu esindus)
Kuldar Kellamäe
Valdkonna müügijuht (Tartu esindus)
Taavi Strepaitis
Taavi Strepaitis
Hooldustehnikute tiimijuht
Kristel Sarnik
Kristel Sarnik
Müügiassistent

8. mai 2024