Palun vali soovinimekiri

Excentr juhtmevaba põrandahooldusmasin – Patrik Raidla kogemuslugu

põrandahooldusmasin

Excentr juhtmevaba põrandahooldusmasin – Patrik Raidla kogemuslugu

Patrik Raidla OÜ on Tartu puhastusettevõte, kus põrandahooldust tehakse ekstsentrilisel meetodil töötava põrandahooldusmasinaga Excentr 30-20+B. Patrik Helm, ettevõtte juht, oli lahkesti nõus meiega jagama oma kogemust ja räägib, miks ta valis just Excentr juhtmevaba põrandahooldusmasina.

Milliseid puhastustöid Teie ettevõte teostab?  

Me pakume hoolduskoristuse teenust ja teostame ka kõiki eritöid, mis puhastusvaldkonnas üldse teha saab alustades akende pesust ja suurpuhastustest kuni erinevate põrandate hoolduse (vahatamine ja süvapuhastus) ja ehitusjärgse koristuseni. Hiljuti hakkasime kasutama uudset Excentr akuga põrandahooldusmasinat ja see on muutnud põrandate hooldustööd palju mugavamaks.

Excentr põrandahooldusmasin Põranda hooldus

Miks valisite Excentr akuga põrandahooldusmasina?

Minu jaoks oli sobiva masina leidmine veidi pikem protsess, sest enne, kui otsustasin lõplikult Excentr põrandahooldusmasina kasuks, rentisin sama masina endale rendiettevõttest proovimiseks. Kõik objektid ja tööd on erinevad ja nii läheb iga kord vaja ka erinevaid töövahendeid. Kuna sain ise ekstsentrilise masinaga töötamist oma objektidel proovida, valisin just sellise masina, mis sobib meie tööde ja keskkondade eripäradega. Huvitava kogemuse andis pisike detail – juhtmega või akuga masin. Kuna rendimasin oli juhtmega ja nii mõneski paigas sain kogemuse, kuidas juhe osutus tülikaks ja segavaks, mõistsin, et vajan akuga juhtmevaba põrandahooldusmasinat.

Excentr põrandahooldusmasinal on minu arvates mitmeid eeliseid. Näiteks mahub Excentr hästi väiksematesse ruumidesse – kui on vaja põranda süvapesu teha näiteks WC-des ja teistes kitsamates ruumides. Veel on oluline, et Excentr masinat jaksab ka üksi tõsta ning kuna teda on kerge juhtida ja masin ei „hüppa käest“, siis saavad hakkama nii naised kui mehed.  

Excentr on universaalne masin, millega saab nii kuivalt kui märjalt puhastada ning see sobib kasutamiseks erinevatel kõvadel põrandapindadel – ka looduskivil ja puidul. Kui põrandapinda on üle 100m2, tasub mõelda juba suurema kombimasina peale.

Milliseid põnevaid juhtumisi ja kogemusi on Sul töös ette tulnud?

Ehitusjärgse puhastuse tööd pakuvad palju „üllatusi“ ja uusi kogemusi. Siinkohal tahaksin rõhutada, kui oluline partner on minu jaoks Puhastusimport. Enamasti enne, kui alustan keerulise probleemi lahendamist, astun läbi Puhastusimpordi Tartu esindusest ja kiusan veidi sealseid müügiinimesi. Väärt nõu ja abi, mida sealt saan, aitab mul ennetada vigu, sest lähenen tööle kohe õigete vahendite ja töövõtetega. Minu jaoks on see töö juures oluline, sest nii saan pakkuda parimat teenust ja tulemust oma klientidele.

Vuugisegu jäägid eemalda kiirelt Excentr masinaga

Hiljuti oli juhtum, kus põrandalt oli ehituse järgselt koristamata jäänud epo vuugisegu ning kuna vuugisegu oli seal juba mõnda aega seisnud, oli seda kätte saada päris keeruline. Selgi korral oli abi Excentr põrandahooldusmasinast ja põrand sai kiiresti korda.

Trepid puhtaks neljakandilise alusega Excentr põrandahooldusmasinaga

Trepikodades treppide süvapuhastus on minu meelest töö, mida ei osata tellida ja ausalt öeldes, mida on ilma Excentr masinata ka raske teostada. Excentr põrandahooldusmasinal on teatavasti kandiline plaat ja nii saab trepiastmed ja nurgad hästi puhtaks. Ja loomulikult aku – trepikojas ei pruugi pika juhtmega või pikendusjuhtmetega toimetamine just kõige sujuvamalt välja kukkuda. Ikka tuleb juhe pistikust välja ja jääb kuskile kinni.

Kaks-kolm korda aastas võiks teha trepikodades ja astmetel süvapesu. Koridorides tekib palju bioloogilist mustust – niiskus, hallitus, seened – palju sellist, mida silmaga ei näe. Jalanõudega toome selle mustuse aga oma kodudesse. Pindade hügieen on oluline viirusohtlikul ajal.

Millised on juhtmevaba masina eelised?

Akuga masinal on mitmeid eeliseid. Tööd saab teha oluliselt mugavamalt, kuna juhe ei jää ette ja ei pea muretsema, kas läheduses on pistikuid, millest masin voolu saaks. Minul on näiteks kaks akut – ühega töötades saan teise täis laadida või teen vahepeal, laadimise ajal, teisi töid. Kaks akut on täiesti piisav. Aku vastupidavus sõltub loomulikult tööst, mida teha on vaja – siledat põrandat puhastades peab aku kauem vastu kui karedal pinna.

Milliseid soovitusi annad neile, kes hakkavad põrandahooldusmasinat valima?

Esmalt soovitan kaardistada oma objektid ja vajadused, sest valikus on väga erinevaid masinaid. Excentr põrandahooldusmasin sobib süvapuhastuseks, lihvimiseks ja suurpuhastuste jaoks. Samuti tasub mõelda, kas masinat läheb vaja igapäevaselt või on mõistlik Excentr teenust sisse osta. Ütleksin, et Excentr sobib kõigile, kes eritöödega tegelevad – pääseb nurkadesse ja masina juhtimisega saavad hakkama nii mehed kui naised.

Küsi lisainfot Excentr põrandahooldusmasinate kohta ja telli demo:

Gert Leppik
Tehnikajuht
Koit Tammist
Koit Tammist
Müügijuht
Kalmer Kallikorm
Valdkonna müügijuht
Herkki Rosin
Valdkonna müügijuht (Tartu esindus)

10. veebruar 2022