Palun vali soovinimekiri

Valgamaa mees Alar Veske valis niitmiseks kiire Ferris muruniiduki

Ferris muruniiduk

Valgamaa mees Alar Veske valis niitmiseks kiire Ferris muruniiduki

Alar Veske väärtustab oma aega ja valis niitmiseks kiire Ferris® IS2600Z niiduki

Alaril on Valgamaal niita 5 hektari suurune maa-ala. Kunagisest põllumaast on tänaseks saanud kaunilt hooldatud muru, kuid ebatasasusi on maapinnal endiselt. Et muruniiduk ei raputaks ja põrutaks, otsis mees vedrustusega masinat, sest just nii saab ta säästa oma tervist ning hoida kokku niitmisele kuluvat väärtuslikku aega. Ilma vedrustuseta ei ole võimalik kiirelt niita, sest iga väiksemgi ebatasasus raputab ja masin hakkab hüppama. Alar oli nõus lahkelt oma kogemust meiega jagama.

Miks valisite just Ferris muruniiduki?

Ferris muruniidukid on ühed kiiremad ja kuna mul on niita suur ala (5 hektarit), siis otsisin niidukit, millega saaksin töö ära teha kiiremini. Kui varem kasutasin kahte null-pöördeniidukit, siis täna teen sama töö ära ühe Ferrisega.

Mulle on oluline ka mugavus ja seetõttu pidasin oluliseks, et niidukil oleks vedrustus. Ferris on ainuke vedrustusega muruniiduk ja sellega saab sõita sama mugavalt kui autoga ning ära kasutada niiduki võimsust.

Milliseid ja kui suuri objekte niidate?

Maa-ala, mida ma niidan, oli kunagi põllumaa ja teatavasti ei ole see alati tasane ja ühtlane. Ilma vedrustuseta raputas niitmine päris palju ja hüppava masinaga kiiresti niita ei ole võimalik. Lisaks ei mõju raputused ja põrutused hästi seljale ega tervisele üldiselt. Ka töö tegemine peab olema meeldiv.

Millega olete Ferris niiduki puhul rahul?

Nagu enne mainisin, olen Ferris niidukiga väga rahul, eriti vedrustuse ja masina kiirusega. Eraldi tahaksin välja tuua ja kiita Puhastusimpordi klienditeenindust. Nimelt juhtus mul suvel kord nii, et niiduk ei käivitunud. Hooldusmees tuli kohale ja kui mõistis, et ta ei saa kohapeal probleemi lahendada, toodigi mulle järgmisel päeval asendusniiduk. Nii sain sel ajal, kui minu niiduk remondis oli, niidutööd ära teha.

Valisin endale diiselmootoriga Ferris muruniiduki ja see on väga kütusesäästlik. Loomulikult olen ka sellega rahul, kui kulu on väiksem. 

Kas Ferris muruniidukiga on töö muutunud kergemaks?

Igal juhul on muutunud töö kergemaks ja ka kiiremaks. Mul kulus eelmisel suvel muru niitmisele umbes 75 töötundi ning varasemalt kahe niidukiga niites kulus kaks korda sama palju aega. Ajasääst on olnud minu jaoks arvestatav ja nüüd saan vabal ajal teha teisi olulisi tegevusi.   

Isegi kui Ferrise vedrustus muudab niitmise mugavamaks, siis otsustasin, et panen oma niidukile ka DeLuxe vedruistme. Nii on niitmine veelgi meeldivam tegevus.

Mida pead niitmise puhul oluliseks?

Niitmine on päris ajakulukas tegevus ja kuna väärtustan oma aega, siis kiire Ferris niiduk on olnud ainuõige valik. Ka niidukvaliteet on hea, olen väga rahul.   

Milliseid soovitusi annaksite neile, kes hakkavad endale muruniidukit valima?

Kõik oleneb niidupindade suurusest ning väiksema ala puhul ei olegi ehk masina efektiivsusel nii suur roll, kuid kui niita on suuremad alad, 1-2 hektarit ja pealegi, siis muutuvad masina kiirus ja efektiivsus oluliseks, sest aitavad oluliselt aega kokku hoida. Peamine küsimus ongi, kuidas Sa oma aega hindad.  

Milline on olnud Ferris niiduki hooldusvajadus?

Kasutan oma Ferris muruniidukit alles esimest aastat ning hoolduse aeg ei ole veel kätte jõudnud. Muud hooldada polegi vaja, kui üle ühe niidukorra määrin spindleid ja puhastan niiduteki korralikult peale niitmist.

Ferris niiduk IS2600Z

Loe lähemalt, millele pöörata tähelepanu uue muruniiduki ostmisel ja kuidas hoida oma niidukit alati heas vormis SIIN

Küsi lisa:

Gert Leppik
Tehnikajuht
Holger Kullus
Välimasinate müügijuht (Tartu esindus)
Siim Kuus
Välimasinate müügikonsultant

Tutvu Ferris muruniidukitega lähemalt:

11. november 2021