Palun vali soovinimekiri

Suvine autohooldus - klaaside, valuvelgede ja salongi puhastamine

suvine autohooldus

Suvine autohooldus - klaaside, valuvelgede ja salongi puhastamine

Kauaoodatud suvi on lõpuks käes ning on parim aeg uuteks vahvateks seiklusteks ja maailma avastamiseks. Suvehooajal läbitakse sageli autoga tavapärasest rohkem kilomeetreid – külastatakse suvilaid ja käiakse autoreisidel. Selleks, et väljasõidud kulgeksid meeldivalt ja ilma probleemideta, on oluline auto suveks valmis seada ja ka edaspidi vastavalt vajadusele korras hoida. Panime kokku suvise autohoolduse stardikomplekti, kust leiad puhastusained ja -tarvikud klaaside, valuvelgede ja salongi puhastamiseks.

Autosalongi hooldus

Aja jooksul koguneb autosse palju mustust – liiva ja tolmu, plekid istmetel jne. Selleks, et saaksid pikkadel sõitudel autos mõnusalt aega veeta, on vaja autosalongi regulaarselt puhastada.

Plastikust ja nahast esemete puhastamiseks kasuta Kiehl naha ja plastiku puhastus- ja hooldusainet. See eemaldab efektiivselt erinevat mustust, kaitseb pinda uute plekkide eest ning muudab selle veekindlaks ja antistaatiliseks. Lisaks annab see pinnale suurepärase läike ega jäta õlist kihti. Kiehl naha ja plastiku puhastus- ja hooldusaine sobib kasutamiseks nii sise- kui välitingimustes ning ka töödeldud naturaalsele nahale või kunstnahale. Pihusta ainet puhtale ja kuivale koristusrätikule ning seejärel pühi ja poleeri pinnad.

Kui tekstiilist autoistmetele on sattunud ootamatud plekid, võta appi Kiehl Carp-Deta plekieemaldusaine. Carp-Deta puhastab kiirelt ja efektiivselt erinevaid plekke, näiteks kohvi- ja toiduplekid. Pihusta ainet koristusrätikule ja hõõru plekki väljastpoolt sissepoole. Seejärel tupsuta imava paberi või rätikuga. Vajadusel võib ainet pihustada ka otse plekile ning lasta paar minutit mõjuda. Kui plekk ei tule esimese korraga täielikult maha võid tegevust korrata, kuni plekk saab eemaldatud. Peale puhastamist loputa kindlasti pinda puhta veega, et eemaldada puhastusaine jäägid. Suuremate plekkide korral on heaks abimeheks ka tekstiilipesur või aurupesumasin.

autoklaaside pesemine

Autoklaaside pesemine

Autoklaasidele koguneb pidevalt erinevat mustust - teetolmu, putukajääke ja õietolmu, mis koos ereda päikesega võib piirata oluliselt juhi vaatevälja. Nii enda kui ka teiste liiklejate ohutuse tagamiseks on oluline autoklaase regulaarselt puhastada. Spetsiaalsed auto klaasipesuvedelikud eemaldavad tõhusalt ka tõrksat mustust nagu pori ja putukajäänused.

Nipid efektiivseks autoklaaside pesemiseks:

  • Tee kontsentraadist klaaspesuaine ning säästa raha ja keskkonda Kiehl Scheibenklar on suurepärane asendus tavapärastele klaasipesuvedelikele, sest see on:
    • Keskkonnasõbralik – vähem pakendeid ja äravisatavat plastikut
    • Mugav - pisikest 30ml pudelit on mugav hoida autos, kasvõi kindalaekas ootamatuteks olukordadeks.
    • Säästlikum - väiksem kulu, sest tasud ainult aine, mitte vee eest. 30ml kontsentraadist saad teha lausa 3l klaasipesuvedelikku.
  • Alusta alati pesemist väljastpoolt - kuna klaasid on tavaliselt väljastpoolt oluliselt rohkem määrdunud, saad sedasi hiljem klaase seestpoolt pestes näha, kas kõik sai ikka puhtaks.
  • Klaaside seestpoolt puhastamiseks kasuta spetsiaalset mikrokiud klaasirätikut, mis õigesti kasutades jätab alati triibuvaba tulemuse. Seestpoolt klaaside puhastamiseks piisab tavaliselt puhtast veest ning seda on mugav teha, kui autos on väike pritspudel veega, mis mahub kenasti autoukse küljesahtlisse. Rohkem infot, kuidas niisutada mikrokiud klaasirätikut triibuvaba tulemuse saavutamiseks, loe SIIT

Vikan veljehari

Valuvelgede puhastamine

Aja jooksul koguneb valuvelgedele palju tõrksat mustust nagu pigiplekid, tee- ja piduriklotside tolm, liiv ja sool, mis võivad veljele kinnistuda ja seda kahjustada. Selleks, et tagada valuvelgede kaunis sära ja vältida rooste tekkimist, on oluline neid regulaarselt puhastada. Valuvelgede puhastamiseks on sulle abiks:

  • Kiehl RuginOff rooste-eemaldusaine, mis tänu happevabale koostisele sobib valuvelgede puhastamiseks. Lisaks kaitseb aine puhastatavat pinda.
  • Vikan veljehari – keskmise tugevusega pesuvahendikindel veljehari, mis sobib ideaalselt valuvelgede puhastamiseks.

Putukajääkide ja linnu väljaheidete eemaldamine

Üsna ebameeldiv üllatus on leida oma värskelt pestud kaunilt sõidukilt lindude väljaheiteid või surnud putukate jääke. Paraku puutub iga autojuht selliste plekkidega suve jooksul korduvalt kokku. Kuna linnu väljaheide on happeline, on oluline see võimalikult kiiresti ära puhastada, et see ei jõuaks pinda kahjustada. See aga ei tähenda, et peaksid iga väikese pleki pärast kohe pesulasse minema. Siinkohal on sulle abiks Kiehl Insect Remover puhastusaine, mis eemaldab tõhusalt putukate mustuse ja lindude väljaheited. Pihusta ainet pinnale ja lase sellel umbes 1 minut toimida. Seejärel pühi mustus kokku puhta nuustiku või lapiga ning loputa pind puhta veega, ideaalis suure survega.

Pea meeles, et puhastatavad pinnad ei oleks kuumad ning ära lase puhastusainetel pinnale kuivada!

Vikan auto kuivataja

Auto kuivatamine

Kui kasutad selveautopesulat, kus saad oma auto ise puhtaks pesta või loputad suurema tolmu autolt puhta veega kodu- või suvilaõuel, siis kuivatamiseks võta appi Vikani autokuivataja. Kumera ja laia kummiga kuivatajaga on hea autolt veejääke eemaldada, mis pinnale jäädes muudaksid pinnad halliks ja tekitaksid katlakivi.   

Hea mõte! Suvel hoia paberirull ja mikrokiudrätik autos!

Suvistel autoreisidel võib ette tulla ootamatuid olukordi, mis vajavad kiiret sekkumist, näiteks söögi- või joogiplekid istmetel. Seetõttu on alati hea hoida autos mikrokiudrätikut ja paberirulli, millega kiirelt mustust kokku pühkida.

  1. Vikan Transport veljehari 65x335mm, tugev
    Vikan Transport veljehari 65x335mm, tugev
    8,22 € / tk
    KM-ta:
    6,74 €
  2. Pritspudel läbipaistev 250ml
    Pritspudel läbipaistev 250ml
    2,67 € / tk
    KM-ta:
    2,19 €
  3. Vikan autokuivataja 350mm (käep. ja varrekinnitusega)
    Vikan autokuivataja 350mm (käep. ja varrekinnitusega)
    19,18 € / tk
    KM-ta:
    15,72 €
  4. *Kiehl naha ja plastiku puhastus- ja hooldusaine 500ml
    *Kiehl naha ja plastiku puhastus- ja hooldusaine 500ml
    11,47 € / tk
    KM-ta:
    9,40 €
  5. Kiehl Scheibenklar 30ml suvine tuuleklaasi pesuaine kontsent
    Kiehl Scheibenklar 30ml suvine tuuleklaasi pesuaine 1:100
    1,71 € / tk
    KM-ta:
    1,40 €
  6. Vikan Basic microfibre floor cloth 64x32cm grey
    Vikan Basic mikrokiudrätik 64x32cm hall
    8,63 € / tk
    KM-ta:
    7,07 €
  7. BulkySoft Premium Maxi Multiuso Professional 100m 2-ply
    BulkySoft Premium rullirätik kiles sangaga 2-kihiline,100m
    5,51 € / rull
    KM-ta:
    4,52 €
  8. Kiehl RuginOff 500ml happevaba rooste-eemaldusaine
    Kiehl RuginOff 500ml happevaba rooste-eemaldusaine
    10,32 € / tk
    KM-ta:
    8,46 €
  9. Kiehl Insect remover putukamustuse eemaldamisaine 500ml
    Kiehl Insect remover putukamustuse eemaldamisaine 500ml
    8,16 € / tk
    KM-ta:
    6,69 €

20. juuni 2023