Palun vali soovinimekiri

Kuidas niisutada mikrokiud klaasilappi?

Mikrokiud klaasilapp

Kuidas niisutada mikrokiud klaasilappi?

Aknad ja klaaspinnad toovad ruumi valgust ja avarust, kuid selleks, et need püsiksid säravad, on vaja klaaspindasid pidevalt puhastada. Klaaspindade puhastamisel on sageli probleemiks, et pinnale jäävad pühkimisjäljed. Triipudeta tulemuse saavutamiseks on oluline, et mikrokiud klaasilapp oleks õige niiskusega, sest liiga märg lapp jätab aknaklaasidele ja klaaspindadele pühkimisjäljed.  

Igal klaasilapil on õige niiskuse saavutamiseks vaja erinevat kogust vedelikku. Infot niisutusvedeliku koguse kohta leiad tootekaardilt või võid küsida Puhastusimpordi kogenud spetsialistidelt.

Kuidas niisutada klaasilappi?

Eelniisutamine:

Eelniisutamine on kõige kindlam viis, kuidas saavutada õige niiskustase lapis. Selleks läheb vaja vajalik kogus klaasilappe, ämbrit või mõnda muud anumat ja soovitatud kogust niisutusvedelikku. Vala niisutusvedelik anumasse ja aseta klaasilapid kokkuvoldituna vedelikku, nii et kinnine serv oleks allpool. Mõne sekundi pärast pööra lappe ümber. Niiskus jõuab lappide igasse külge ühtlaselt mõne minuti jooksul. See meetod sobib kõikide koristuslappide eelniisutamiseks vee ja ka puhastusaine pesulahusega.

Klaasirätiku eelniisutamine Klaasirätiku eelniisutamine

Niisutuspudel

Teine võimalus klaasilappide niisutamiseks on kasutada niisutuspudelit. Selleks täida niisutuspudel vedelikuga ning liiguta pudelit vastu lappi või tilguta vedelikku paari sentimeetri kõrguselt. Meeles tasub pidada, et niisutuspudelis on soovitatav kasutada leiget või käesooja vett, et vesi tuleks paremini aukudest välja. Kuna niisutuspudeliga on raske hinnata, millal on õige kogus niisutusvedelikku klaasilappidele lisatud, siis tuleb olla ettevaatlik, et ei teeks kogemata klaasilappi liiga märjaks. Seetõttu on soovitatav lisada algul pisut vähem vedelikku ja vajadusel protsessi korrata.

  1. Vileda SWEP niisutuspudel 400ml
    Vileda SWEP niisutuspudel 400ml
    4,50 € / tk
    KM-ta:
    3,69 €

Niisutuspudeli asemel võib kasutada ka pritspudelit, kuid see on kätele kurnavam kui niisutuspudel. Pritspudelit kasutades ei tohiks vedelikku otse pinnale pihustada, vaid niisutada klaasilapp ja seejärel puhastada pinnad.

  1. Pritspudel läbipaistev 250ml
    Pritspudel läbipaistev 250ml
    2,67 € / tk
    KM-ta:
    2,19 €

Pigem on soovituslik eelistada niisutuspudelit pritspudelile, sest seda on lihtsam puhastada ja niisutuspudeli kasutamisel ei lendu kemikaale õhku nii suurel määral kui pritspudeliga. Kui aga soovid kasutada pritspudelit, siis niisuta klaasilappe puhta veega.

Märja käega patsutamine:

Kodustes tingimustes, kus ei ole vaja niisutada suurt kogust lappe ja puhastada palju erinevaid klaaspindasid, on lihtne viis klaasilapi niisutamiseks märja käega lapi patsutamine. Tee käsi kraani all märjaks ja patsuta lappi paar korda. Kui tunned, et on vaja niiskust lisada, siis korda protsessi, kuid ole ettevaatlik, et klaasilappi liiga märjaks ei teeks.

Klaaspindade puhastamiseks sobib kõige paremini puhas vesi

Sageli arvatakse, et klaaspindade puhastamiseks on kindlasti vaja kasutada klaasipesuaineid. Tegelikult teeb suurepärase töö ära ka mikrokiud klaasilapp ja puhas vesi. Mikrokiudlapid on väga tõhusad klaaspindade puhastamiseks ja ei vaja ilmtingimata klaasipesuaineid. Soovitatav on kasutada klaasipesuainet nii vähe kui võimalik, sest kemikaalid võivad põhjustada ärritust silmades ja hingamissüsteemis. Lisaks sagedasel kasutamisel aine kuhjub, mistõttu tõmbab klaaspind kergelt tolmu külge ja pinnad tunduvad pärast puhastamist ikka tuhmid ja rasvased.

Küsi lisainfot:

Pille Kasari
Tootespetsialist
(Puhastusained ja koristustarvikud)
  1. Vikan mikrokiud klaasirätik 40x40cm
    Vikan mikrokiud klaasirätik 40x40cm
    4,76 € / tk
    KM-ta:
    3,90 €
  2. Mikrokiud klaasirätik 40x50cm, sinine
    Mikrokiud klaasirätik 40x50cm, sinine
    5,11 € / tk
    KM-ta:
    4,19 €
  3. Unger mikrokiud klaasirätik hõõruvate servadega 40x40  hall
    Unger mikrokiud klaasirätik hõõruvate servadega 40x40 hall
    8,66 € / tk
    KM-ta:
    7,10 €
  4. Unger klaasirätik 60x80 MicroWipe Lite (helesinine)
    Unger klaasirätik 60x80 MicroWipe Lite (helesinine)
    7,10 € / tk
    KM-ta:
    5,82 €
  5. Unger klaasirätik 40x40 MicroWipe Lite (helesinine)
    Unger klaasirätik 40x40 MicroWipe Lite (helesinine)
    2,87 € / tk
    KM-ta:
    2,35 €
  6. Unger klaasirätik 40x40 MicroWipe  (roheline)
    Unger klaasirätik 40x40 MicroWipe (roheline)
    6,87 € / tk
    KM-ta:
    5,63 €
  7. Mikrokiud klaasirätik 40x50cm, fuksia
    Mikrokiud klaasirätik 40x50cm, fuksia
    5,11 € / tk
    KM-ta:
    4,19 €
  8. Klaasirätik mikrokiud 40x40cm McLean-Professional, sinine
    Klaasirätik mikrokiud 40x40cm McLean-Professional, sinine
    2,43 € / tk
    KM-ta:
    1,99 €
31. märts 2022