Palun vali soovinimekiri

Kangekaelsete plekkide eemaldamine – parimad nipid ja puhastusained

plekkide eemaldamine

Kangekaelsete plekkide eemaldamine – parimad nipid ja puhastusained

Kas oled seisnud silmitsi kohvi- ja veiniplekkidega vaibal, kuivanud nätsuga diivani küljes või veekindla markeri jälgedega laual? Kangekaelsete plekkide eemaldamine on sageli tüütu ja keeruline ülesanne, kuid kui võtad appi õiged puhastusvahendid, lahenevad ka lootusetuna näivad olukorrad imelihtsalt. Siit leiad parimad nipid ja puhastusained, mille abil puhastad isegi kõige visamad plekid kiirelt ja tõhusalt.

Kuidas kangekaelseid plekke edukalt eemaldada?

  • Tee kindlaks, mis materjalilt ja millist plekki on vaja eemaldada ning vali vastavalt sellele õige puhastusaine ja -tarvik või -masin.
  • Plekid eemalda võimalikult koheselt - mida varem hakkad puhastama, seda tõenäolisemalt ja lihtsamalt saad pleki eemaldatud.
  • Eemalda lahtine mustus, muidu võib see puhastamise käigus omakorda mustust juurde tekitada.
  • Väldi pleki suuremaks hõõrumist. Selle asemel eelista tupsutamist. Suuremate plekkide puhul alusta mustuse kogumist äärtest ja liigu keskele poole.
  • Kui kasutad puhastusainet, siis pärast puhastamist loputa kindlasti pind puhta veega.
  • Puhastusaine sobivust pinnale katseta eelnevalt varjatud kohas, et ei rikuks kogemata pinda ära.

Puhastusimport-plekkide-eemaldus

Parimad puhastusained erinevate plekkide eemaldamiseks:

  • Activa SuperSorb ehk „Oksepulber“ – Puista pulbrit vedelikele nagu uriin, veri, okse, õli jms. Lase ainel toimida umbes 30 sekundit. Pulber imab niiskuse ja ebameeldiva lõhna endasse ning saad mustuse lihtsalt kühvli ja liistuga kokku pühkida.
  • Kiilto Freeze külmasprei eemalda värsked nätsud tekstiilpindadelt nagu näiteks vaipadelt ja pehmelt mööblilt kerge vaevaga. Selleks suuna aine pudeliga kaasasoleva peenikese toru abil otse nätsule ja eemalda siis külmunud närimiskumm pinnale ohutul viisil, näiteks kraabitsaga.
  • Kiehl OrangePro – tõhus abivahend, kui eemaldamist vajab juba kuivanud näts või muud kangekaelsed plekid, näiteks tõrv, õli, puuvaik, vaha, värv, lakk või liim. Lisaks on sellel väga hea võime lahustada asfalti ja bituumenit, seega eemaldab tõhusalt ka asfaldiplekid põrandatelt.
  • Kiehl Carp-Deta – plekieemaldusaine tekstiilpindadele, mis puhastab kiirelt ja efektiivselt erinevaid plekke, näiteks kohvi- ja toiduplekid. Pihusta ainet koristusrätikule ja hõõru plekki väljastpoolt sissepoole. Seejärel tupsuta imava paberi või rätikuga. Vajadusel võib ainet pihustada ka otse plekile ning lasta paar minutit mõjuda. Kui plekk ei tule esimese korraga täielikult maha võid tegevust korrata, kuni plekk saab eemaldatud. Peale puhastamist loputa kindlasti pinda puhta veega, et eemaldada puhastusaine jäägid. Suuremate plekkide korral on heaks abimeheks ka tekstiilipesur või aurupesumasin.
  • Kiehl Tablefit – plekieemaldusaine, mis puhastab efektiivselt erinevaid raskesti eemaldatavaid plekke (liim, pliiats, veekindel marker, viltpliiats jt). Pihusta Kiehl Tablefit plekieemaldusainet koristusrätikule, eemalda mustus ja kuivata pind. Pea meeles, et Kiehl Tablefit sobib ainult lahusteid taluvate pindade puhastamiseks nagu näiteks plastik, alumiinium, anodeeritud alumiinium jt. See ei sobi ABS plastiku ning lahustile tundlike lakitud ja vahatatud pindade puhastamiseks!
  • Kiehl Presto – kui pinnad on peale puhastamist jäänud tuhmiks, värskenda neid aeg-ajalt mööbli poleerimisainega. Kiehl Presto jätab pinnale läikiva hooldava kaitsekihi ning eemaldab tõhusalt ka erinevaid plekke ja sõrmejälgi.
  • Naha- ja plastiku puhastus- ning hooldusaine – tõhus vahend plastiku, lakitud naha või kunstnaha puhastamiseks ja hooldamiseks nii sise- kui välitingimustes. Lisaks mustuse eemaldamisele, kaitseb pinda plekkide eest, muudab selle veekindlaks ning jätab ka suurepärase läike.
  • Flamil 88 – puhastus- ja poleerimispasta metallist pindade puhastamiseks, poleerimiseks ja hooldamiseks. Sobib eriti hästi väärismetallidele, aga ka vasele ja messingule. Flamil 88 eemaldab pinnalt korrosiooni, oksiidid ja muud tugevalt haakunud setted. Lisaks tekitab pindadele ilusa läike ja imeõhukese kaitsekihi, mis takistab edaspidist kiiret määrdumist ja kulumist.
  • KIehl Eloxa Prima – spetsiaalne hooldusõli, millega saad läikima lüüa suuremad roostevabad pinnad, näiteks liftiuksed. Eemaldab kinnitunud mustuse ning jätab pinnale hooldava kaitsekihi. Sobib roostevaba terase, alumiiniumi ja anodeeritud alumiiniumi puhastamiseks sisetingimustes.

Puhastusimport-plekkide-eemaldus-Svinto-seebivill

Keskkonnasõbralikud alternatiivid tugevatele kemikaalidele:

  • Melamiinist hõõrumisplaat - kui on vaja eemaldada väikeseid plekke näiteks värvitud seintelt või toolijalgadelt võib enne ainega puhastamist proovida neid eemaldada melamiinist hõõrumisplaadi ja puhta veega. Tee hõõrumisplaat kergelt niiskeks, hõõru õrnalt pleki kohta ning lõpetuseks pühi koristusrätikuga. Ole ettevaatlik, sest liiga agressiivselt nühkides, võid pinna tuhmiks teha!
  • Svinto seebivill - taimepõhistest ja biolagunevatest koostisosadest valmistatud seebiga immutatud terasvill on keskkonnasõbralik ja eemaldab mustuse efektiivselt pinda kriimustamata. Seebivill on heaks lahenduseks kohtades, mis ei talu tugevaid kemikaale ega liiga abrasiivset nuustikut või karukeelt. Loe lähemalt SIIT
26. mai 2023