Palun vali soovinimekiri

Soome inseneride loodud lume- ja libedusetõrje süsteem maasturile

Ficon autosahk ja lumesahk maasturile

Soome inseneride loodud lume- ja libedusetõrje süsteem maasturile

Tali ei jäänud taeva ning lõpuks on meie maad kaunistamas kauaoodatud valge lumevaip. Lume- ja libedusetõrje on ühtäkki päevakorras ning erinevad töövahendid nagu näiteks lumelabidad, käsisahad ning lumetõrje varustus masinatele tuleb üle kontrollida ning vajadusel uuendada. Hea on korrata ka nipid, kuidas parimal ja kiireimal viisil tänavad ja kõnniteed jalakäijatele ohutuks muuta. Loe lisaks lumelabidate ja käsilumesahkade kohta siit.

Lumetõrje klassikaline abivahend on lumelabidas. Ajaloolist vineerist tahvlit asendavad juba ammu kerged, ergonoomilised ja töötegija heaolu arvestavad tööriistad. Veelgi enam, täna räägime järjekordsest innovatsioonist – täishüdraulilisest lume ja libedusetõrje süsteemist (sahk ja puistur), mis paigaldatakse peamiselt maasturitele. Ideaalne hoovialade-, kõnniteede- ja väiksemate kõrvalteede hooldamiseks.

Innovatsioon, mille taga on aastatepikkune põhjamaine kogemus 

Uus Ficon’i täishüdrauliline lumetõrjesüsteem (sahk) on jõuline ja töökindel! Soome ettevõte Ficon on inseneriteaduste kõrgeima taseme hea näide. Kvaliteetsed, kerged ja vastupidavad sahad ja puisturid on mõeldud peamiselt pick-up autodel kasutamiseks.

Ficon tehnoloogia on unikaalne ja erineb teistest, sest hüdropump on paigaldatud mootori lamerihmale. Seetõttu on autole võimalik paigaldada ka teisi lisaseadmeid nagu näiteks korralik vints, või mõni muu hüdrauliliselt juhitav lisavarustus.

Sahka on lihtne eemaldada ja paigaldada ning seetõttu ei pea sahaga sõitma sel ajal kui seda pole vaja parasjagu kasutada. Ficon FC saha kinnitus autole on kerge ja kiire, protsess võtab aega vaid mõne minuti. 

Unikaalne "surve-sahale", 8-kraadine kaldenurk ja "ujuv" funktsioon

Parema lumekoristuse tulemuse saavutamiseks on kõikidele Ficoni sahkadele lisatud „surve-sahale“ funktsionaalsus. Ficon on hea näide sellest, et sahk võib olla kerge, kuna võimsa hüdraulika toel on võimalik „surve-sahale“ funktsiooni rakendada kasvõi 24/7 ilma süsteemi ennast või maasturit kahjustamata! Ficoni FC lumesahaga võid lükata ka kokkupressitud lund ning sahka ja puisturit võid kasutada intensiivselt kogu tööaja jooksul ilma ülekuumenemise ohuta.

Paindlik või teisisõnu „ujuv“ funktsioon lubab sahal sujuvalt liikuda ja arvestab maapinna ebatasasustega. Sahk järgib ebatasasusi ning tänu kuni 8-kraadilisele võimalikule kaldenurgale on töötamine mugav ja töötulemus kvaliteetne.

Ficon-lumesahk

Kus kasutada maasturi lumesahka?

Ficoni täishüdrauliline lume- ja libedusetõrje tehnika on ennekõike mõeldud kergliiklusteede hooldamiseks, kuid leiab kasutust kõikjal, kus lumi vajab liigutamist. Karmides talveoludes on äärmiselt oluline, et tehnika kasutaja saaks keskenduda töötegemisele - masinad peavad olema töökorras ja kohe võtta.. Ficoni varustus on töökindel ja võimekas ning tänu oma tehnilisele konstruktsioonile koormab minimaalselt sõidukit ja muid maasturi tehnilisi sõlmi. Sahk võib olla kerge, tavaliselt lükatakse „ujuvas“ asendis, kuna igal ajahetkel saab operaator rakendada sahale piiramatult hüdraulika survet, et edukalt toime tulla muutlike- ja raskete ilmastikuoludega.

Ficon lumesaha eelised ja tehniline informatsioon:

  • Ülitugevast terasest sahk, mis paigaldatakse kiirühendustega
  • Saha tööpinna laius: 2 - 2,3 meetrit
    Täishüdrauliline (surve, tõste, ujuvus)
  • Kaal: 155 kg
  • Uretaan pinnakattega hammastera või terasest hammastera
  • Ülerõhu avariiklappidega
  • Saha külgkalle 8˚

 Vaata videot Ficon autosaha kohta SIIN:

Küsi lisa ja broneeri demo:

Gert Leppik
Tehnikajuht
Holger Kullus
Välimasinate müügijuht (Tartu esindus)
Siim Kuus
Välimasinate müügikonsultant

Vaata Ficon tooteid:

26. oktoober 2023