Palun vali soovinimekiri

Paide linna tänavatel loob korda Hako Citymaster’i kommunaalmasin

Hako Citymaster kommunaalmasin

Paide linna tänavatel loob korda Hako Citymaster’i kommunaalmasin

SA Paide Haldus, linna hooldusettevõtjana on Paide linnas heakorra teenust pakkunud ja tänavate ning teede eest hoolitsenud juba üle 12 aasta. Peale viimast haldusreformi, kui Paide linnaga liideti ka Paide ning Roosna-Alliku vallad, kasvas oluliselt ka heakorratöötajate töömaht ning hooldada on kümneid kilomeetreid teid ja tänavaid. Paide Halduse hallata on linna heakord, haljasalad, hooned, tänavavalgustus ja kalmistud ning korraldada ka umbes 60 inimese igapäevatöö. „Masinapargi uuendamine ja kaasaegsete masinate kasutamine on hädavajalik, sest nii saame töö tehtud kiiremini ja paremini,“ on veendunud SA Paide Halduse juhatuse liige Peeter Saldre.

Hako CityMaster 1650 tänavapuhastusmasin

Igapäevased väljakutsed linnahoolduses

„Uue hanke raames on meie hooldada Paide kesklinna kõnniteed ja teed koolide ning lasteaedadeni. Kõik tööd peavad olema tehtud hommikul kella seitsmeks. Seetõttu on meil ka tehnikale ootused väga kõrged,“ kirjeldas Peeter Saldre oma igapäevaseid töid ja väljakutseid. „Kuigi Hako Citymaster on kasutuses olnud alles esimesi nädalaid, on esmamulje ja -kogemused väga head. Masin on väike, kuid tõesti toimekas,“ jätkab Saldre. Peeter Saldre sõnul saab Citymaster hakkama ka paksu lehemassiga ja on igati tugev töömasin.

„Uut kommunaalmasinat valisime juhtima tubli noormehe, kel tehnikaalane haridus ning oskused, et kvaliteetset ja tarka masinat parimal viisil kasutada ja enda kasuks tööle panna. Puhastusimpordis tehti talle põhjalik koolitus ja omalt poolt teeme kõik, et noormeest motiveerida ja hoida,“ rääkis Saldre. „Paides on teid, mida hooldada, palju. Hetkel toimub kalkulatsioon, milline on Citymaster’i jõudlus ning mis mahus saab hooldatavaid pindu juurde võtta.“

Koostöös parimate lahendusteni

„Oleme Puhastusimpordiga olnud välihoolduse masinatega seoses aktiivselt kontaktis juba üle kahe aasta, kuid nende koristustarvikuid ja puhastusaineid kasutanud juba aastaid. Meid varustab kohalik ettevõte Vaaros, kes on Puhastusimpordi edasimüüja ja kelle kaudu saame kõik vajaliku kätte kiirelt ning ka soovitused ja spetsialisti nõuanded on lähedalt võtta,“ kirjeldas koostööd Peeter Saldre.

Koostöö Puhastusimpordiga on olnud väga positiivne, sest Puhastusimpordi müügiinimene Siim Kuus on kohapeal käinud meile tutvustamas hästi palju on erinevat hooldustehnikat ning mehed on saanud seda ka ise proovida. Siim annab alati teada kui ta on meist mõne masinaga möödumas ja sõidab siis ka meie juurest ühtlasi läbi. Paide on õnneks ju kõikide teede keskpunkt. Paide linn on suur ja kuna vahetame olemasolevat tehnikat jooksvalt välja, on hea olla teadlik ja kursis, milliseid masinaid saadaval on. Kui selle aasta esimeses pooles Siimuga taas kohtusime ja ka Maamessil tehnikaga tutvumas käisime, tuligi jutuks, et ka tänavahooldus vajab uut partnerit kõnniteede hoolduseks. Citymaster tundus huvitav masin ning tänaseks vurab ta juba meie tänavatel ja puhastab väga osavalt rentsleid lehtedest. Seni on olnud ta väga tubli masin! Meie Citymasterile on paigaldatud imemisharjad ja talveks on juurde võetud nii sahk, lumehari kui ka liivatuskast varuliivale ja liivapuistur. Hea on, et lisasid saame Citymasterile Puhastusimpordist juurde laenutada. Oleme mõistnud, et oluline on kasutada kvaliteetset tehnikat, isegi kui hind ei ole alati kõige soodsam,“ võttis välihoolduse teemad kokku Peeter Saldre.

Haljasalade hooldus ja lehekoristus

„Eelmisest aastast kuulub meie masinaparki ka Ferris 2200 nullpöörde niiduk ja Billy Goat lehepuhur, sest haljasalade hooldus moodustab meie töös suure osa. Kuna niita on palju ja alad suured, siis seni on vedrustusega niiduk olnud niitjate lemmik-töövahend. Ka lehekoristuses on puhurist suur abi, sest aja kokkuhoid on tundides,“ kirjeldas Saldre haljasalade hooldust.

Kui soovid rohkem infot Hako Citymaster tänavapuhastusmasina kohta, võta meiega julgelt ühendust! Telli demo ja koge Hako taset!

Gert Leppik
Tehnikajuht
Holger Kullus
Välimasinate müügijuht (Tartu esindus)
Siim Kuus
Välimasinate müügikonsultant

14. november 2022