Palun vali soovinimekiri

Kadrioru Park hooldab Tallinna kalmistuid ja Kadrioru parki elektriliste Addax hooldusmasinatega

Addax elektrilised tarbesõidukid

Kadrioru Park hooldab Tallinna kalmistuid ja Kadrioru parki elektriliste Addax hooldusmasinatega

Meie soov Puhastusimpordis on anda oma panus CO2-jalajälje vähendamisse, pakkudes klientidele keskkonnasõbralikke, innovaatilisi ja ergonoomilisi heakorravahendeid. Seetõttu on meil väga hea meel teatada, et Tallinna kalmistuid ja Kadrioru parki haldav ja hooldav linnaettevõte Kadrioru Park on võtnud kasutusele uued elektrilised Addax tarbesõidukid. Elektrilised sõidukid sobivad kalmistute ja parkide tingimustesse paremini kui sisepõlemismootoriga masinad, sest need ei saasta linnaruumi õhku ega häiri surnuaia või pargi külastajaid. 

Addax elektrilised tarbesõidukid Tallinna abilinnapea Vladimir Svet masinaid vastuvõtmas

Oluline panus Tallinna kliimaeesmärkide täitmisesse

Abilinnapea Vladimir Sveti sõnul juhinduti elektriliste masinate rentimisel linna keskkonnaeesmärkidest, kuid võeti arvesse nende peamist kasutuskohta. „Viie uue hooldusauto lisandumine meie tehnikaparki on küll väike, kuid see-eest oluline panus Tallinna kliimaeesmärkide täitmisesse - aina rohkem kasutame linnas elektrilist hooldustehnikat. Kalmistud on koht, kus toimuvad hooldus- ja koristustööd peavad olema delikaatsed ning külastajaid minimaalselt häirima ning elektrilised hooldusautod sobivad selleks valatult,“ rääkis Svet. 

Keskkonnasõbralikke Addaxi elektrilisi kallursõidukeid hakatakse kasutama erinevatel heakorratöödel kalmistute hooldamisel. Kadrioru park haldab Siselinna, Rahumäe, Hiiu-Rahu, Pirita, Liiva, Pärnamäe ja Metsakalmistut. Neli masinat hakkavad teenindama kalmistuid ning üks leiab kasutust Kadrioru pargis. Kadrioru pargi direktori Ain Järve sõnul sobivad elektrisõidukid kalmistute teedele hästi. „Eks juba ammustest aegadest on arvestatud sellega, et kalmistul peab hobuse ja surnuvankriga liikumiseks ruumi olema,“ ütles Järve. Järve sõnul pidid kalmistu töötajad töövahendeid ja materjale varem transportima traktori kopa sees, nüüd saab kõik asjad vaiksemalt kohale toimetatud.  

Addax elektrilised tarbesõidukid Kadrioru Pargile kalmistute hooldamiseks

Addax - kompaktne, kitsas ja vaikne raamveok

Tarbesõidukid on üheks suurimaks müra- ja CO2-heite allikaks. Inimestena saame ise teha keskkonnasõbralikumaid valikuid, et hoida oma keskkonda. Addax Motors elektriliste tarbesõidukite abil saad vähendada tugevat müra ja saastunud õhku linnaruumis, ilma et peaksid tegema kompromisse tarbesõiduki kvaliteedis või oma kasutajakogemuses. 

Puhastusimport OÜ tegevjuht Martin Lill märkis, et Addaxil on kogemused Põhjamaades ning ka talvistes tingimustes ei teki sõiduki ega selle akuga probleeme. „Tegemist on kompaktse, kitsa ja vaikse raamveokiga, mis on kasutajale mugav ja sobib kalmistute kitsastes oludes manööverdamiseks. Kadrioru Pargi hange on eeskujuks teistele omavalitsustele, kes kaaluvad samuti hooldustööde parendamist võttes arvesse töötajate, elanike ja keskkonna heaolu," selgitas Lill. 

Iga Addax’i tarbesõiduk on kohandatav vastavalt Sinu vajadustele: 

  • haljastus-ja koristustöödeks;  
  • jäätmekäitluseks;
  • paki- ja kaubaveoks; 
  • tehnikute ja remondibrigaadide tööautoks; 
  • talvetöödeks on võimalik lisada Rontexi lumesahk.  

Addaxil on 5-aastane akugarantii ja sõltuvalt versioonist on auto tippkiirus 55-70 km/h ning sõiduulatus 87-132 kilomeetrit

Tutvu Addax elektriliste tarbesõidukitega lähemalt SIIN 

Addax elektrilised tarbesõidukid

Meediakajastus:

Küsi julgelt lisainfot meie spetsialistidelt ja tule proovisõidule!

Gert Leppik
Tehnikajuht
Holger Kullus
Välimasinate müügijuht (Tartu esindus)
Siim Kuus
Välimasinate müügikonsultant

3. jaanuar 2024