Palun vali soovinimekiri

Oled mures, kas õhus võib levida Covid-19?

Oled mures, kas õhus võib levida Covid-19?

Oled mures, kas õhus võib levida Covid-19?

Puhas õhk on nüüd tähtsam kui iial varem, sest teadlaste poolt läbi viidud uuringust selgub, et Covid-19 vastu aitab eelkõige hea ventilatsioon!

Eelmise nädala lõpus kihas meedia uuest teadlaste avastusest võitluses Covid-19 vastu. „Kui kevadel olid teadlased seisukohal, et uue koroonaviiruse vastu aitab kahemeetrine vahemaa, siis hiljutine ülevaateartikkel kinnitab, et viirust sisaldavad piisad võivad kanduda palju kaugemale. Seetõttu aitab viirusega võidelda eeskätt korralik ventilatsioonisüsteem.“ vahendab Novaator.

36-liikmelises teadlaste rühmas esindas Eesti teadlasi Tallinna Tehnikaülikooli liginullenergiahoonete uurimisrühma juht professor Jarek Kurnitski. Tema sõnul on mitmed rahvusvahelised uuringud tõestanud, et koroonaviirusosakesed levivad aerosoolidena väga edukalt õhu kaudu just halvasti ventileeritud ruumides, vahendab Novaator.

Akadeemik Jarek Kurnitski soovitusel tuleks rakendada aerosooles leviku tõkestamiseks ennetusmeetmena inseneritehnilisi lahendusi:

  • Ruume ventileerida piisava koguse välisõhuga; 
  • Toimiva ventilatsioonisüsteemi puudumisel kasutada ruumide siseõhu puhastamiseks peenosakesi filtreerivaid portatiivseid õhupuhastajaid; 
  • Deaktiveerida viirus UV-C lainepikkuse ultraviolettkiirgusega.

Allikas: Tervis24

Kui varem kasutati õhku bakteritest puhastavaid õhupuhasteid peamiselt haiglates, siis Covid-19 viiruse laialdase levikuga on väike, aga tõhus õhupuhasti nüüd kättesaadav kõigile!

Excentr AIR 250 mitte ainult ei kogu baktereid ja viirusosakesi filtrisse, vaid lausa hävitab need!

Intelligentne imemasin saab ise aru, kui õhus on midagi liigset. Jah, kui osakeste maht õhus muutub, lülitub õhupuhasti sisse ja hakkab õhku puhastama. Excentr AIR 250 seadmel on patenteeritud lahendus, mis kasutab kõige kõrgetasemelisemat puhastustehnoloogiat, sh filtreid HEPA 13 ja UVC-valgust.

Excentr AIR 250 vähendab peamiste õhu kaudu levivate viiruste levikut ja eemaldab koroonaviiruse perekonda kuuluvad viirused 99,98% tõhususega.

Kuidas Excentr AIR 250 töötab?

Seadme ülaosast tõmmatakse sisse „must“ õhk, mis jätab eelfiltrisse maha tolmu ja suuremad osakesed. Edasi surub võimas ventilaator õhu läbi silindrikujulise HEPA 13 filtri, mille pinnal bakterid, viirused ja teised mikroorganismid peatatakse. Silindri keskel asuv UVC-lamp valgustab katkematult tervet filtri pinda, hävitades sel viisil bakterite ja viiruse DNA. Seadmest Excentr AIR 250 väljub suur hulk puhastatud õhku.

Kas Excentr AIR sobib ka mulle?

Õhupuhastaja Excentr AIR 250 on kompaktne ja teda on mugav transportida, mistõttu sobib see peaaegu igasse ettevõttesse ja väga erinevatesse ruumidesse.

Soovid teada, kuidas enda siseruumides õhk bakterivabaks muuta?

Gert Leppik
Tehnikajuht
Koit Tammist
Koit Tammist
Müügijuht
Kalmer Kallikorm
Valdkonna müügijuht
Herkki Rosin
Valdkonna müügijuht (Tartu esindus)

29. oktoober 2020