Palun vali soovinimekiri

Mida tähendavad erinevad ökomärgised?

Mida tähendavad erinevad ökomärgised?

Mida tähendavad erinevad ökomärgised?

Poelettidel on väga lai valik erinevaid puhastusaineid ja koristustarvikuid. Selleks, et kliendid oskaksid eristada keskkonnasõbralikke tooteid teiste seast, on need tähistatud erinevate keskkonnamärkidega.

Puhastusimpordi tootevalikus on mitmeid ökomärgistega tooteid. Ökomärgiseid võid leida näiteks Kiehli ja Rekali puhastusainetelt, Vikani ja Vileda koristustarvikutelt, BulkySoft pehmepaberitelt ja Sterisoli vedelseepidelt.  

Ökomärgised, mida võib leida meie toodetelt:

Euroopa Liidu ökomärgised

Euroopa Liidu ökomärgis

Euroopa Liidu ökomärgis on EL-i ametlik ökomärgis, mis võeti kasutusele 1992. aastal. Seda tunnustatakse kõikides Euroopa Liidu liikmesriikides, Norras, Liechtensteinis ja Islandil. Euroopa Liidu ökomärgise eesmärk on propageerida loodussõbralike toodete arendamist, tootmist, reklaamimist ja kasutamist. Euroopa Liidu ökomärgise taotlemiseks peab toode vastama rangetele ökoloogilistele kriteeriumitele.

Euroopa Liidu ökomärgis on näiteks Kiehl üldpuhastus- ja tekstiilipesuainetel ning suurköögi- ja nõudepesuainetel. Lisaks on Euroopa Liidu ökomärgis ka mitmetel BulkySoft pehmepaberitel ja salvrätikutel

Põhjamaade Luigemärk ökomärgised

Põhjamaade Luigemärk

Põhjamaade Luigemärk on Põhjamaade autoriteetseim ja tuntuim ökomärk. See loodi 1989. aastal Põhjamaade Ministrite Nõukogu poolt Soome, Rootsi, Norra ja Islandi „roheliste“ toodete tähistamiseks. Põhjamaade Luigemärgi eesmärgiks on vähendada keskkondlikku mõju, mis tuleneb kaupade tootmisest ja tarbimisest. Lisaks soovitakse selle märgiga lihtsustada tarbijatel keskkonnasõbralike toodete valimist. Selleks, et saada tootele Põhjamaade Luigemärki, läbib see põhjaliku kontrolli. Kontrolli käigus hinnatakse toote keskkonnamõju kogu elutsükli vältel ehk toorainest taaskasutamiseni. Seega garanteerib Põhjamaade Luigemärk, et toode vastab rangetele keskkonna- ja kvaliteedinõuetele.

Põhjamaade Luigemärk on omistatud mitmetele Puhastusimpordi toodetele:

Saksamaa-ökomärgised

Sinine Ingel

Sinine Ingel loodi 1978. aastal Saksamaal ja tegemist on vanima keskkonnaga seotud märgisega. Sinise Ingli eesmärk on kaitsta inimeste tervist ja keskkonda. Sinise Ingli märki annab välja föderaalne keskkonnaagentuur, kes tagab, et seda märki kandvad tooted vastavad rangetele keskkonnasõbralikkuse nõuetele.

Sinise Ingli ökomärgist kannavad Kiehl-Legnodur-brilliant ja Kiehl-Legnodur-satina kaitseained puitpõrandatele

Austria ökomärgised

Austria ökomärgis

Austria ökomärgis loodi 1990. aastal föderaalse keskkonnaministeeriumi algatusel. Selleks, et saada Austria ökomärgist, peavad toote keskkonna- ja kvaliteedinäitajad vastama rangetele kriteeriumitele ning seda peab tõendama sõltumatu aruanne. Austria ökomärgise puhul arvestatakse kogu toote elutsüklit ning lisaks hinnatakse toote kvaliteeti ja ohutust.

Austria ökomärgisega on tähistatud mitmed Kiehli üldpuhastusained ning suurköögi- ja nõudepesuained.

Rootsi-Hea-Keskkonnavalik-ökomärgised

Rootsi Looduskaitseühingu ökomärgis „Hea keskkonnavalik“

Rootsi Looduskaitseühingu ökomärgist „Hea keskkonnavalik“ hakati välja andma 1992. aastal. Selle ökomärgi eesmärk on näidata tarbijatele, millised tooted avaldavad keskkonnale kõige vähem negatiivset mõju.

Rootsi Looduskaitseühingu ökomärgist Hea keskkonnavalik" kannavad Rekali üldpuhastus- ja pesuained ning suurköögi- ja nõudepesuained.

Kiilto Natura ökomärgised

Kiilto Natura sertifikaat

Kiilto on välja töötanud Natura sertifikaadi, mis põhineb ringmajandusel. Kiilto Natura eesmärgiks on taaskasutada materjale nii palju kui võimalik. Natura märgisega toodete väljatöötamisel arvestatakse kogu elutsüklit ehk nii toorainet, tootmist, kasutamist, kõrvaldamist kui ka taaskasutamist. Kõik need etapid on jätkusuutlikud. Lisaks on kõrged standardid ka toodete vastupidavusele ja kvaliteedile.

  • Kõik toorained on pärit taastuvatest allikatest ja 100% biolagunevad
  • Natura seeria pakendid on taaskasutatavad
  • Enamik 1l ja 750ml tooteid on pakendatud taaskasutatud plastpudelitesse
  • Vastupidavad ja kvaliteetsed tooted

Kiilto Natura sertifikaat on omistatud Kiilto Sanitop hügieeniruumide puhastusainele, Kiilto Superquick Spurt üldpuhastusainele ning Kiilto Window ja Window Spurt klaasipuhastusainetele. 

31. jaanuar 2024