Palun vali soovinimekiri

Läti suurima pagaritöökoja Fazer Läti kogemuslugu

Hako põrandapesumasinad Fazer Läti pagaritöökojas

Läti suurima pagaritöökoja Fazer Läti kogemuslugu

Puhastusimpordi tütarettevõtte Profiks Cleani meeskond külastas Fazer Lätit ning uuris, millised on ühe Läti suurima pagaritöökoja igapäevased väljakutsed puhastustöödel ja kuidas on neile abiks olnud Hako kombineeritud põrandapesumasinad.

Saabume pärast 40-minutilist sõitu Ogresse, et külastada Fazer Lätit. Sissepääsule lähenedes tervitab meid meeldiv pagaritöökoja aroom ja tuju on suurepärane. Iga suure ja väikese kaubamärgi taga on inimesed – nemad on ettevõtte nägu ja saame julgelt öelda, et Fazer Läti töötajad tervitasid meid sõbralikult ning tegemist on oma ala professionaalidega. Vestlesime oma mitme aasta pikkusest koostööst, nautides samal ajal teed ja suupisteid.  

Rääkige meile lähemalt Fazer Lätist

Fazer on rahvusvaheline pereettevõte, mis asutati 1891. aastal Soomes. Hetkel tegutseb ettevõte kaheksas riigis ning ekspordib toodangut umbes 40 riiki. Fazeri ärisuunad on leib, maiustused, teravilja- ja taimepõhised tooted, samuti toitlustusteenused.

Fazer Baker Baltic asutati 2014. aasta mais, mil liideti Balti riikide Fazeri leivatootmisärid. Ettevõte koosneb Fazer Eestist, Fazer Lätist ja Fazer Leedust. Fazer Läti on üks suuremaid pagariärisid Lätis. Ogre pagaritöökoda toodab ka Eesti, Leedu ja Soome turgudele. Meie pagari- ja kondiitritehase meeskonda kuulub enam kui 320 inimest.

Kui kaua olete Profiks Cleaniga koostööd teinud ja kuidas see alguse sai?

Fazer Läti alustas Profiks Cleaniga koostööd 2015. aastal, mil leidsime ühiselt tootmisseadete puhastamiseks kõige sobivama lahenduse. Sel ajal sooritas parima tulemuse Menikini aurupuhasti. Raskesti ligipääsetavate kohtade puhastamiseks kasutatakse siiani aurumeetodit. Nüüdseks oleme koostööd Profiks Cleaniga laiendanud – kasutame lisaks ka Vikani tarvikuid, Hako masinaid, Kiehli puhastusaineid ja hooldusvahendeid. Moppide ja lappide pesemiseks kasutame väga tihti ka Miele tööstuslikku pesumasinat.

Kuidas teostatakse Fazer Lätis puhastustöid?

2019. aasta sügisel otsustasime, et teeme koristustöid ise oma meeskonnaga. Meie tootmiskohas on väga kõrged kvaliteedinõuded – kõik ettevõtte protsessid peavad vastama FSSC 22 000 standardile. Hetkel teevad puhastustöid kaheksa töötajat, kes on kõik osa meie meeskonnast. Omavaheline kommunikatsioon toimib väga hästi ning puhastusosakond saab alati kolleegidelt nõu küsida ja nendega aru pidada, sest meil kõigil on ju ühine eesmärk – tagada esmaklassiline puhtus kõikides  ruumides. Puhastusmeeskond koristab nii tootmis- kui kontoriruume. Tootmisruumides hoolitsevad nad põrandate, seinte, sanitaarruumide ja laopinna puhtuse eest. Tootmisseadmete puhastamise eest kannavad hoolt tootmistöötajad ise.

Hako grīdu mazgājamās mašīnas vienā no lielākajām maiznīcām Latvijā ''Fazer Latvija"

Millised on suurimad väljakutsed tootmisruumide puhastamisel?

Meie tootmisruumides on nii kondiitri- kui pagaritöökoda. Igapäevaselt peame puhastama näiteks rasva ja õli, kuid õnneks oleme leidnud lahenduse nendele väljakutsetele. Hako Scrubmaster B70CL ja Hako Scrubmaster B45CL kombineeritud põrandapesumasinad on asendamatud abimehed, mida me iga päev kasutame. Neid masinaid käsitsevad ainult naised ning nad saavad selle tööga suurepäraselt hakkama. Tehnilist tuge saame oma kuldsete kätega mehaanikult Dmitrijselt, kes hoolitseb masinate seiskorra eest. Kui vajame aga tõsisemat remonti, pöördume Profiks Cleani remondimeeste poole, kes lahendavad kõik probleemid kiiresti.

Hako grīdu mazgājamās mašīnas vienā no lielākajām maiznīcām Latvijā ''Fazer Latvija"

Miks valisite just Hako kombineeritud põrandapesumasinad?

Oleme Hako kombineeritud põrandapesumasinatega juba pikka aega tuttavad ning hindame nende vastupidavust ja lihtsat käsitsemist. Hako masinad kestavad kaua ja nendega ei esine probleeme, kui neid regulaarselt hooldada. Varuosade ja kõrgekvaliteedilise teeninduse kättesaadavus oli samuti oluline tegur ning sellega saavad Profiks Cleani töötajad hästi hakkama. Sel aastal otsustasime puhastusmeeskonna elu kergemaks teha ka kontoriruumide puhastamisel ja lisasime meie Hako masinaparki uue Hako Scrubmaster B25 põrandapesumasina. See on Hako väiksematele pindadele mõeldud masinate sarjas uus masin ning sobib meie kontori puhastamiseks suurepäraselt. Põrandaid saab nüüd palju kiiremini ja kvaliteetsemalt puhastada. Meie töötajad on äärmiselt rahul. Kombineeritud põrandapesumasinad on rasked ja nende mehaanilised omadused on palju võimsamad, tänu millele on tulemus parem kui moppidega puhastades.

Kuidas hindate koostööd Profiks Cleaniga?

Meie ettevõtte kvaliteedinõuded on väga kõrged, mistõttu on oluline, et meie koostööpartnerid jagaksid samu väärtusi. Lisaks on meie jaoks väga oluline remondikõnedele reageerimise ja toodete kohaletoimetamise kiirus. Profiks Cleani tootevalikus on kõrgekvaliteedilised kaubamärgid ja tooted on alati saadaval. Profiks Cleani töötajad on väga vastutulelikud, teevad tootedemonstratsioone ja koolitusi ning oskavad soovitada sobivaimaid tooteid vastavalt olukorrale. Meie koostöö põhineb aususel ja vastastikusel usaldusel. Fazer Läti tulevikuplaanid on suured ja ambitsioonikad ning nende elluviimiseks vajame julgeid ja loomingulisi koostööpartnereid, kellega koos saame ühiselt need protsessid käima lükata.

Broneeri demo ja tule proovi ise järele, kui lihtne on põrandaid pesta Hako kombineeritud põrandapesumasinaga!

Küsi lisainfot:

Gert Leppik
Tehnikajuht
Koit Tammist
Koit Tammist
Müügijuht
Kalmer Kallikorm
Valdkonna müügijuht
Herkki Rosin
Valdkonna müügijuht (Tartu esindus)

5. detsember 2023