Palun vali soovinimekiri

Longopac - Telia Eesti edulugu

Longopac Telia Eesti jäätmekäitlus

Longopac - Telia Eesti edulugu

Longopac jäätmekäitlus

Longopac-jaatmekäitlus-Telia

Longopac-jaatmekäitlus-Telia

Telia on uue generatsiooni IT- ja telekomiettevõte, mis pakub tööd 1800 inimesele.

Moodsas kontorihoones hoolitakse loodusest ning kontorimööblisse on integreeritud keskkonnasõbralik Longopac prügisorteerimise süsteem. 

Longopac-jaatmekäitlus-Telia

"Kõigele lisaks meeldis selle juures mõte loodussäästlikkusest ja kulude kokkuhoiust."

Mari-Liis Vihul – Telia Eesti halduse osakonna juhataja.

2017. aasta mais kolis Telia Eesti peakontor uude 14 korruselisse tegevuspõhisesse büroohoonesse Tallinnas, Mustamäe tee alguses asuvas kontoris kasutatakse moodsaid ning tänapäevaseid tehnoloogiaid ja kontori haldamise vahendeid. Longopac prügisorteerimise süsteem on keskkonnasõbralik, hügieeniline ning hoiab kokku koristusele kuluvat aega. Longopac prügikoti valmistamiseks on kasutatud vähem plastikut.

Mari-Liis Vihul, Telia Eesti halduse osakonna juhataja jagas meiega lahkelt uudse jäätmekäitlussüsteemi kogemust:

"Longopac lahendus sobib hästi kokku Telia Mustamäe büroo tegevuspõhise kontseptsiooniga. Kuna meil ei ole töötajatel oma isiklikku töökohta, siis ei saa olla ka isiklikku prügikasti. Kasutada võõrast prügikasti, kuhu keegi teine on jätnud oma prügi, ei tahaks. Seega otsisime lahendust, kus enam poleks iga laua all harjumuspärast musta kilekotiga vooderdatud prügikorvi, vaid et ka prügiteema oleks hästi lahendatud.

Longopac lahenduse puhul ei puutu me kokku võõra lauaaluse prügiga, vaid prügi saab ära visata prügi kogumispunktidesse, mis asuvad igal korrusel kolmes eri kohas. Kogumispunkt näeb välja nagu kontorimööbel ja me ei pea prügi äraviskamiseks puutuma kokku prügi endaga, vaid saame seda teha prügi avast sisse visates.

Kõigele lisaks meeldis selle juures mõte loodussäästlikkusest ja kulude kokkuhoiust.

Selle asemel, et meil oleks majas laudade all ca 500 prügikorvi, milles iga päev koristaja vahetaks prügikotti, on meil igal korrusel vaid kolm kogumispunkti ja me viskame ära vaid selle osa kilekotist, kuhu prügi on kogunenud. See võimaldab säästa igapäevaselt nii kilekottidelt ja ühtlasi säästame loodust.

Samas on meil võimalus prügi sorteerida, kasutame eraldi olmeprügi, paberi ja taara kogumist. Lisaks hoiame kokku oluliselt koristajate tööaega, mis omakorda tähendab säästu koristusfimale makstava teenustasu arvelt."

Longopac jäätmekäitlussüsteemi kohta loe edasi SIIT

Telia projekti kokkuvõte

Tavaline prügikast

Longopac süsteem

Prügikastide arv 500 100
Ajakulu prügikoti vahetuseks 500x60 sekundit 100x30 sekundit
Säästetud prügikottide arv päevas 0 400
Säästetud aeg (min) päevas 0 450

Küsi lisa:

Siim Sildnik
Siim Sildnik
Tootejuht
Siim Saarik
Siim Saarik
Ärimüügijuht

11. veebruar 2021